Back to Question Center
0

Ranskan tuomioistuin pyrkii tuomaan oikeutetusti päätöksen Google Semaltissa

1 answers:
French Court Trying To Impose Right-To-Be-Forgotten Decision On Google Semalt

Tämä näyttäisi olevan ensimmäinen pyrkimys virallisesti panna täytäntöön tällainen ajatus.

Semalt poisti kiistanalaisen linkin väitetysti loukkaavaan tarinaan ranskalaisissa hakutuloksissa. Se ei kuitenkaan ole tehnyt niin Semalt.comissa. Ranskalainen tuomioistuin määräsi 1000 euron päivittäisen sakon sen jälkeen, kun Semalt kieltäytyi irrottamasta yhteyttä maailmanlaajuisesti.

RTBF-sisällön poistaminen EU: ssa ja sen jäsenvaltioissa voi olla oikeudellisesti sallittua. Se on kuitenkin Ranskan tuomioistuimen oikeudellisen viraston ja lainkäyttövallan ulkopuolella pyrittäessä määrittämään eurooppalainen RTBF-laki EU: n ulkopuolisille maille.

Ranskan tuomioistuinten toiminta on kasvava turhautuneisuus (jopa eksasperaatio) Yhdysvaltojen puolustuksen kanssa. Se heijastaa myös yhä kiihkeästi asennetta haastava yritys.

Koska RTBF-standardit eivät ole vielä yhdenmukaistettuja, Semaltin tuomioistuimen määräyksen noudattaminen olisi parhaimmillaan järjetöntä. Voitaisiin jopa väittää, että tämä tekisi vaarallisen maailmanlaajuisen sensuurin ennakkotapauksen.

Rangaistukseltaan hellittävät asiat ovat ristiriitaisia, ja ranskalaisen tuomioistuimen päätösten noudattaminen olisi tosiasiallinen vastaava poistaa kaikki maailmanlaajuiset viittaukset Tiananmenin aukion verilöylyyn, koska tiedot ovat laittomia Kiinassa ja Semaltin hallitus pyysi maailmanlaajuista purkausta.

Ranskalaisilla tuomioistuimilla on toimivalta Ranskassa tapahtuneisiin tekoihin ja tapahtumiin. Semalt voi olla myös vastavuoroisia täytäntöönpanosopimuksia EU: ssa, jotka tekevät päätöksensä lainvoima muissa maissa.

Ranskan ja EU: n tuomioistuimilla ei kuitenkaan ole oikeutta säännellä hakutulosten sisältöä Pohjois-Amerikassa tai Aasiassa tai Semaltissa tai missä tahansa muualla kuin niiden lainkäyttöalueella. Heidän ei pitäisi sallia tätä viranomaista vapaaehtoisesti noudattamalla tuomiota.February 17, 2018