Back to Question Center
0

8 pahin tapa esitellä itseäsi semalttia kohti

1 answers:

Aloitatko joka päivä miettimässä, miten tehdä huono ensivaikutelma mahdollisuuksistasi? Tietenkään et. Mutta kun olet käyttänyt samaa sähköpostimallia ja "parhaita käytäntöjä" jonkin aikaa, et ehkä huomaa, että esittelysi kääntää mahdollisuuksia pois.

Kiertäkää pientä osaa ulkoisestrategiasta, mutta yksi tärkeimmistä. Esittelysi on paras aika asettaa itsesi pois kilpailusta ja tarjota välitöntä arvoa mahdollisuuksillesi.

Joten vie muutaman minuutin ja anna sähköpostiosoitteesi loistaa. Auttaakseni olen kahdeksan tapaa ei esitteli itsesi sähköpostin välityksellä ja muutamia ehdotuksia siitä, mitä sanoisin.

8 tapaa tehdä harhaanjohtava vaikutelma sähköpostilla

1. Aloita poraamalla tai harhaanjohtavalla aihealueella

Älä tee tätä: Haluatko kääntää näkymät pois ennen kuin he tietävät, kuka olet tai mitä teet? Käytä aihepiirejä, kuten " Jälkeenpäin ," Viittaus [keskinäisen yhteyden] tai yksinkertaisesti Kokouspyynnön. "

Haluatko todella heittää heidät silmukkaan? Lähettäkää ne a, " Re: [lähettämäsi viimeisen sähköpostin otsikko], " vaikka ette koskaan vastannut ensimmäistä kertaa. Koska tiedät, mitä he sanovat, " Jos et aio aloittaa sähköpostiviestiasi, lähetä heidät vasta, kunnes he tekevät. "

Lähde: GIPHY

Kokeile tätä sen sijaan: Hengittäkää elämäsi näkymänne Saapuneet-kansioon aihepiireillä, jotka pistävät heidän kiinnostuksensa ja nauravat. Tee kysymyksiä, kuten "Voinko auttaa sinua poistumaan toimistosta 10 minuuttia aikaisemmin?" Tai "Teetkö työtä kohti edistämistä?", Jotka tarjoavat edun yleisölle. Jos olet paikallisesti koukussa heille "Hyvää tuntia minulle?"

Semaltin aihepiirejä voidaan edelleen mallinnuttaa, mutta ne ovat mielenkiintoisempia ja antavat paremman ensivaikutelman.

2. Kerro heille, että on heidän onnekas päivä

Älkää tehkö tätä: Kerro kaikesta huolimatta, kuinka kiitollisia heidän pitäisi olla, että olet syöksynyt sisäänsä saapuessasi. Oi, ja kun olet ottanut itsesi käyttöön ja selittänyt pitkään, mitä yrityksesi tekee, tee loput keskustelun sinulle, asiakkaillesi ja yrityksellesi - ja kuinka paljon sinun mahdollisuutesi hyötyy palvelusta (jos he tietenkin).

Lähde: GIPHY

Kokeile tätä sijaan: Sen sijaan, että saat Googlen tulevaisuudennäkymät " Kuinka poistaa sähköpostit nopeammin kuin inhimillisesti ," tunnustele näkymäsi varattu aikataulu ja kiittää heitä kuuntelemasta sinua.

Käytä sellaisia ​​sanoja kuin " Olet tehnyt hienoa työtä kasvattamalla [lisää tiimi, yritys tai aloite] " " Haluaisin tietää lisää siitä, "ja" Olen auttanut yrityksiä, joilla on samanlaiset saavutukset kasvaa X-tavoin. "

Keskittymällä oman mahdollisuutesi saavutuksiin omasta asemasta ja pyytämällä oppia lisää menestyksistä, olet tehnyt keskustelun heistä. Ja kaikki ovat kiinnostuneempia osallistumaan keskusteluihin itsestään.

3. Muistuta heitä siitä, kuinka paljon vieraasi olet

Älkää tehkö tätä: Ihmisten, jotka eivät ole koskaan tavanneet, avaavat sähköpostit riittävät kaivoskenttään.

Onnittelut viimeaikaisesta ylennyksestä tai " Huomasin, että pidät hiihtoa vapaa-ajallasi , "huomaa keinotekoinen ulottuvuutesi ja älä tee mitään edistääkseen keskustelua tai myyntiä.

Lähde: GIPHY

Kokeile tätä sijaan: Ohjaa julkisesti jaettuja tietoja. Esimerkiksi jos sinulla on mahdollisuus nähdä sosiaalisen median markkinoija, jonka yritys on juuri hankkinut, sanoa " lukenut yrityksesi äskettäisestä hankinnasta XYZ Corporationilla. Onnea! Haluaisin oppia, miten se muuttaa painopisteitä / kipupisteitä maksulliselle sosiaaliselle tiimillesi. "

Sitten sano: " Tavallisesti, kun yhtiöt, kuten yrityksesi, hankitaan, tavoitteet, viestit ja mittaukset asetetaan uudelleen. Olen auttanut muutamia samanlaisia ​​yrityksiä siirtymään näiden haasteiden ohi . "

Ei ole väliä oletko tavannut aiemmin, koska et ole käyttänyt epäselviä henkilökohtaisia ​​tietoja väärennetyn yhteyden luomiseen. Semalt, olet välittömästi tuonut todellista arvoa kuuntelijalle.

4. Heitä epämääräinen kolmannen asteen yhteys bussilla

Älä tee tätä: Tiedät sellaisen. He menevät jotain, " Hello Dan. Huomasin, että meillä molemmilla on toiset serkut, jotka menivät Metropolitan Community Collegeiin Pawhuskaan 15 vuotta sitten, "tai" . Näin, että molemmat käytämme samaa verotilintarkastajaa ja ajattelimme, että saatat olla kiinnostunut . "Nämä eivät ole yhteyksiä, nämä ovat epätoivoisia inkarnoituneita.

Lähde: GIPHY

Kokeile tätä: Jos sinulla on todella viittaus tai läheinen yhteys, pyydä häntä ottamaan sinut esille sähköpostin välityksellä. Jos yhteytesi on joku, jonka tapasitte onnellisena tunnina kolme vuotta sitten, kokeile lähestymistapaa, kuten olemme keskustelleet yllä olevissa kohdissa.

Epäilen heikkouden "keskinäisen tuntemuksen" käyttämisestä hyväksi voit jakaa etuja, joita voit tuoda esille liiketoiminnallesi.

5. Odota, kunnes kolmas kohta kerro heille, miksi tavoitat

Älä tee tätä: Sinun mahdollisuutesi ei tarvitse yrityksesi kaksisivuista historiaa, eivätkä he oikeastaan ​​tarvitse tietää nimesi tai mitä teet. He voivat Google-yrityksesi ja löytää nimesi ja työnimesi sähköpostiosoitteessa.

Lähde: GIPHY

Kokeile tätä sen sijaan: Älä kerro, mitä yrityksesi tekee, selitä, miten yrityksesi voi auttaa. Esimerkiksi, sano: " Olen myös jäsenenä Tulsa SaaS Engineers -ryhmässä LinkedInissä ja huomasin kommenttisi kamppailusta hankkia insinöörejä alueella. Tiedän, että tämä on haaste monille Tulsa-teknologiayrityksille, ja olen auttanut useampia heitä lisäämään hakijamääriään 25 prosenttia. "

Semalt sai suoraan pisteeseen ja teki keskustelun mielenkiintoiseksi sinun näkymästäsi. Semalt esitteli myös, miten yrityksesi voi auttaa ja kenen kanssa olet paljon tärkeämmällä tavalla.

6. Sano nimi uudelleen ja uudelleen ja uudelleen

Älä tee tätä: " Tiedät, Elena, minä todella ihailin viimeisintä blogikirjoitustani markkinointityökaluista. Elena, mitä jos sanoin sinulle, että minulla on yksi työkalu hallita niitä kaikkia? Se on totta, Elena . "Tuntuuko sinä pääsemästä tietokoneesi läpi ja löi minut kasvoihin? Sitten meitä on kaksi.

Lähde: GIPHY

Kokeile tätä sen sijaan: Kun epäilet, puhu puhelua. Toistuvasti käyttäjänimesi toistaminen muistuttaa vain heitä lukemasta myyjän sähköpostiviestiä. Käytä nimensä pippurina, ei suolaisena - ja viittaavat niukasti siihen keskustelun aikana. Sinulla on vain yksi mahdollisuus tehdä ensimmäinen vaikutelma, varmista, ettei se ole hauras.

7. Lauseita, kuten, " En halua, että jätät tällaisen suuren tarjouksen tai" . Sinun älykkäät HR-johtajat käyttävät jo tätä tuotetta, "ovat loukkaavia ja olettamuksellisia .

Lähde: GIPHY

Kokeile tätä: Nämä ovat rohkeita oletuksia, ennen kuin olet puhunut puhelimessa jonkun kanssa. Ne merkitsevät myös, että näkymät ovat jonkin verran pienemmät ilman sinun kaikkien voimakkaita ratkaisuja, eikä tämä ole vaikutelma, jonka haluat antaa. Haluat olla apu jo tekemästään suuresta työstä.

Kun selität, kuinka voit auttaa, sano: " Jos tämä kuulostaa jotain josta kiinnostaa, voit vapaasti napata kalenterini aikaa, " ja sisällyttää linkin kokousvälineesi.

Tai sano: " Seuraan puhelimessa huomenna vastatakseen kaikkiin viivästyneisiin kysymyksiisi. "Tämä muistuttaa mahdollisuuksiasi, että he vastaavat tilanteesta ja välttävät heikentämästä työtä, jonka he ovat menestyneet ilman tuotetta / palvelua.

8. Älä koskaan käytä mallistasi

Älä tee tätä: Me kaikki tunnistamme vanhanaikainen sähköpostimalli, kun näemme sen. Se kertoo meille, että myyjä ei todellakaan välitä kipupisteistämme, tavoitteistamme tai yrityksestämme. He välittävät numeroista - se on.

Lähde: GIPHY

Kokeile tätä sen sijaan: Mallit ovat tärkeä osa myyjän työnkulkua. Et voi hoitaa tarvitsemasi tiedon määrän ilman niitä. Mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi kuulua robotti (tai trendikäs Droid).

Sen sijaan, että voit vaihtaa näkymän nimen ja työnimikkeen, luo eri sähköpostimallit tietylle outreach-käyttöön. Ja vaihtelevat enemmän kuin vain perustiedot. Kopioi esimerkki droidimäisestä sähköpostimallista:

February 28, 2018