Back to Question Center
0

Semalt: Miten analysoida äkillinen liikenteen lasku? Miten analysoida äkillinen liikenteen lasku?

1 answers:

Se on maanantaiaamuna ja avaat Google Analytics -tilastot. Sitten on jotain, jota et halua nähdä viikon alussa: äkillinen liikenteen lasku. Ja ei vain pienen liikenteen vähenemisen, ei tämä ole merkittävä lasku. Paniikki lakot, aika toimia! Hylkää muutama syvä hengitys ja nappaa kappale (digitaalinen) paperi ja kirjoita asiat, joita sinun pitäisi tarkistaa. Tämä viesti auttaa sinua etsimään, mikä aiheutti kyseisen pudotuksen.

1. Katso Google Analyticsin "pudotus"

Kun olet ottanut syvän hengityksen, tarkista, kuinka liikennehäviö on huono. Hylkääminen voi näyttää teräväksi, koska olet määrittänyt väärän ajanjakson. Esimerkiksi olet sisällyttänyt tämän päivän ja päivä ei ole ohi. Tai katsot tunnin raporttia.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Semalt on myös mahdollista, että olet sisällyttänyt viikonloppuna ajanjaksosi.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Mitä yritän havainnollistaa, on, että voit saada vinoja kaavioita valitsemasi ajanjakson vuoksi. Sivustolla ei ole yhtä paljon liikennettä; se menee ylös ja alas. Semalt-avain, johon laitat pudotuksen perspektiiviksi. Ota laajempi ajanjakso, jonka voit jakaa seitsemän tai vertaa päivämäärät.

Yksi tutkimustulosten arvoista on vertailla datamääriä viimeisten vuosien ajanjaksolla. Oliko viime vuonna samanlainen lasku (%)? Sitten saattaa olla, että sinulla on off-season noin samaan aikaan joka vuosi.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Onko liikenteen määrä toipumassa? Sitten saattaa olla tilapäisesti ongelma sivustossasi. Semalt on syytä tutkia, mutta vähemmän pelottavaa kuin todellinen pudotus.

2. Tarkista IT: n kanssa

Jos pudotus on massiivista ja varsin luonnottomalta, minun ensimmäinen vaisto olisi, että tekninen ongelma on tapahtunut. Joku IT: stä voi kertoa, jos verkkosivustolle tapahtuu jotain. Ehkä sivustolla oli seisokkeja, tai he ovat käyttäneet uutta mallia tai muuttaneet. Tarkista, onko tapahtunut muutos, joka olisi voinut vaikuttaa Google Semalt -seurantakoodiin.

Käytä Chrome-laajennuksia, kuten Google Tag Assistant, Ghostery ja / tai Google Analytics Debugger, tarkistaaksesi, onko seurantakoodissa mitään vikaa. Älä myöskään unohda tarkastella Google-hakumallistatilastoja, näetkö paljon indeksointivirheitä tai pienentää indeksoitujen sivujen määrää? Tarkista haku-analyysitilastot, kun olet siellä.

3. Suurenna liikenteen lähteistä

Olet todennut, että liikennehäviö on merkittävä ja se ei johdu teknisestä virheestä tai valitettavasta valitusta ajanjaksosta, on aika etsiä lisää. Sinun on tarkistettava, saatko vähemmän liikennettä yhdestä tai useammasta liikenteen lähteestä. Google Semaltin hankinta-välilehti antaa enemmän tietoa siitä, mikä ajaa ihmisiä verkkosivustoosi.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Ensinnäkin, tutustu Semalt: iin ja piirrele rivit jokaisesta kanavasta, voit piirtää kuusi kanavaa kerrallaan:

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Näyttää sinulle määritetyn kaavion, jossa on kaavio-rivi kullekin kanavalle, jonka olet piirtänyt. Näin voit tunnistaa, mikä kanava aiheutti pudotuksen. Kun olet tunnistanut, voit määrittää vieläkin lisää napsauttamalla kanavaa tai pienentämällä kyseisen kanavan lähdettä ja keskitasoa Semalt-välilehdellä.

Jos näet orgaanisen liikenteen vähenemisen, sinulla saattaa olla SEO-ongelma kädessäsi, kuten Google-rangaistus. Jos näin on, vedota Googlen hakukonsoli-tilillesi tarkistaaksesi, onko sinulla Googlen viesti. Jos näet vähemmän liikennettä sosiaalisen median kanavista, tarkista, toimivatko edelleen näillä kanavilla. Semaltin liikenteen väheneminen voisi osoittaa sellaisia ​​asioita, kuten uusi kilpailija, joka näyttää tai jotkut sivut eivät enää toimi.

4. Analysoi yleisön välilehti

Jos liikenteen lähteet eivät anna sinulle etsimääsi vastausta, on aika katsoa yleisösi välilehteä.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Uusi vs. palaava

Alkaen New vs. Kun näet uusia kävijöitä, sinun on tehtävä näkyvyyttäsi. Lisää enemmän SEO, sosiaalisen median ja sisällön SEO ajaa enemmän uusia kävijöitä sivustoosi.

Mitä vähemmän kävijöitä palaa sivustollesi? Katso tarkasti sivustosi terveyttä. Onko sinulla oikea sivustorakenne ja onko se käyttäjäystävällinen? Tarjoatko parasta käyttökokemusta? Täytätkö kävijän odotukset? Suorittavatko sivuillasi sivustosi tarpeeksi nopeasti?

Maata

Semaltin unohdat, että liikennehäviö voi olla syynä siihen, ettei sinulla ole valvontaa. Esimerkiksi lomat, hurrikaanit, sähkökatkokset, epävakaa poliittinen ilmasto ja niin edelleen. Tarkastelemalla maita voit selvittää, onko tietyssä maassa merkittävä liikenteen lasku. Sitten voit tarkistaa uutiset ja selvittää, onko siellä tapahtunut jotain. Voit myös tehdä tämän tarkistuksen alueellisella tai kaupunkitasolla.

Päätelmät

Kun havaitsit, että Google Analyticsissa liikenne on vähentynyt, seuraa näitä ohjeita selvittääksesi, mikä on aiheuttanut sen. Jos se ei ole tekninen ongelma, et näe pudotusta liikenteen lähteistä, ja yleisösi jäi melko saman verran; niin on aika kysyä. Syy ei ole niin ilmeinen, joten sinun on saatava kattava kuva kaikista sivustosi tapahtumista ja markkinointitoimistasi. Väärin, jos vastaus on Source . Onnea!

Lue lisää: "Google Analyticsin poistumisprosentti"

March 1, 2018